HEVOSAVUSTEISTA TOIMINTAA JA ERITYISRYHMIEN RATSASTUSTA

 

Hevosavusteinen toiminta:

Hevosta käytetään monin eri tavoin sosiaali- ja terveyspalveluissa. Hevonen on hyvä kasvattaja, opettaja ja yhteistyökumppani, eikä hevonen syrji. Hevosen kanssa tekeminen on vaikuttavuudeltaan laaja-alaista ja monitasoista, niin psyykkisesti, kuin fyysisestikin. Hevosen ja ihmisen välinen vuorovaikutus vahvistaa mm. tunnetaitoa, itsetuntoa ja elämänhallintaa.

Hevosta käytetään monin eri tavoin kuntoutuksessa, ja hevonen auttaa syrjäytyneitä pääsemään takaisin kiinni yhteiskuntaan.

 

Hevosavusteista toimintaa voidaan käyttä mm:

-ennaltaehkäisevässä työssä ja avohuollon tukitoimissa

-toimintakyvyn ylläpidossa

-ikäihmisten aktivoinnissa

-lastensuojelussa

-perhekodeissa

 

Toiminnasta vastaa Jaana Kapanen

Olen toiminut pienestä pitäen hevosten parissa. Ensimmäisen oman ponini sain 6-vuotiaana, jonka jälkeen olen toiminut koko ikäni aktiivisesti hevosten parissa. Olen itse kouluttanut viimeisimmät hevoseni, joten tunnen ne kuin omat taskuni ja voin luottaa näihin työkumppaneihini täysin.

Olen kilpaillut kouluratsastuksessa HeA- tasolla ja esteissä 90cm. Nykyään oma ratsastukseni painottuu kouluratsastukseen. Työskennellässämme asiakas ja asiakkaan tarpeet tulevat ensin, mutta huolehdin myös hevosten fyysisestä ja henkisestä jaksamisesta, jotta ne voivat toimia parhaalla mahdollisella tavalla asiakastyössä.

Olen kouluttautunut vuosien varrella Ypäjän hevosopistolla ensin Hevosharrasteohjaajaksi, jonka jälkeen jatkoin I-tason valmentajaksi (kouluratsastus) ja viimeisin koulutukseni on keväältä 2016, Hevosavusteisen toiminnan- ohjaaja.

Tarkoituksena vielä kouluttautua myös vammaisratsastusohjaajaksi.

 

Toimimme Toukolan Ratsutilan tiloissa. Tallimme on SRL:n hyväksymä harrastetalli.

Ympärillämme on kauniit ja rauhalliset maalaismaisemat, jotka jo itsessään ovat terapeuttiset ja voimaannuttavat. Lahdesta vain 15 minuutin ajomatkan päässä.

Ota rohkeasti yhteyttä!

Jaana Kapanen

Toukotie 2

16710 Hollola kk

050-3696219

http://www.jouhetar.fi/